Tiet:Tietoja

Kohteesta Tiet
Versio hetkellä 26. toukokuuta 2021 kello 22.20 – tehnyt Matti (keskustelu | muokkaukset) (Säätöä)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tie- ja tiehistoriallinen sivusto on tekijänsä vapaa-ajan harrastuksena syntynyt tuotos. Harrastusluonteen takia ei ole mahdollista eikä järkevää taata, että sivuston tiedot olisivat ajantasaisia ja virheettömiä. Eritoten teiden valmistumisajoissa voi olla virheitä, koska tietoja on poimittu muun muassa sanomalehdissä uutisoiduista hankeluetteloista. Hankkeet eivät aina ole toteutuneet suunnitelman mukaisesti. Lisäksi valmistumisaikakin on joskus käsitteenä epämääräinen: eritoten 1960- ja 1970-luvuilla oli tapana avata tieosuuksia keskeneräisinä, esimerkiksi ennen niiden päällystämistä.

MediaWiki-käyttöliittymästä huolimatta kyseessä ei ole Wikipedia. Ei ole tarkoitus, että kaikki kansa pääsee päivittämään tietoja, eli lähestymiskulma on päinvastainen kuin Wikipedian. Sisältöön liittyvät ratkaisut siten perustuvat demokratian sijaan silkkaan diktatuuriin. Edelläoleva ei koske keskustelua: Sisältöä voi kommentoida keskustelusivujen kautta. Kommentointi on toistaiseksi otettu pois käytöstä vandalismin yleistymisen takia. Vaihtoehtoisia toimintatapoja pohditaan.

Tiesivusto on perustettu vuonna 2006 ja sitä on sen jälkeen säännöllisesti ylläpidetty. MediaWiki-käyttöliittymään siirryttiin vuonna 2018 vähäistä suuremman konversiotyön kautta. Tässä yhteydessä tietosisältöä erityisesti karttojen osalta laajennettiin huomattavasti.

Selvyyden vuoksi mainitaan, että työnantajillani ei ole ollut mitään tekemistä sivuston kanssa.